Drillenissen er på spil igen.

Spil der giver mening

 

Når jeg finder, redskaber, spil, aktiviteter, deler jeg dem gerne her på bloggen. En af mine yndlings aktiviteter er hjemmelavet modellervoks og det blogindlæg er også et af mine mest læste, du kan læse det her..

En af de vigtigste ting, man kan give mig som pædagog er nye redskaber til min pædagogiske hverdag. Så ved du ikke hvad du skal lave i næste uge med børnene, så læs med her, for jeg har en klar anbefaling til dig der arbejder med børn og dig der er forældre.

For lang tid siden, finder jeg Christina som har profilen karmamillidk på instagram. Kvinden er fan-fucking-tastisk. Kender i de personer, man bare får lyst til at kramme og putte i lommen, for så at tage med med hjem og give dem endnu mere kærlighed? Sådan har jeg det med Christina, og da jeg mødte hende til bolig messe i forum, var jeg endnu mere solgt til stang lakrids. Her stod hun med sin business parterne Louise, der også vidste sig at være en kvinde med den skønneste energi, varme og kærlighed – ja jeg var blæst bagover af kærlighed. Nå men, Christina og Louise har sammen Designed Learning, der er den lækreste lille biks. Sammen har de lavet en masse lækre plakater, postkort, bordskånere også har de levet et af mine yndlings produkter til min pædagogiske hverdag. Du kan finde deres produkter på deres hjemmeside www.designedlearning.dk  eller på deres instagram designedlearning

 

Jeg har fundet et nyt redskaber, som har blæst mig bagover og det er fra Designed Learning.

Design Learning har lavet tre spil, som jeg har gjort brug af ugentligt i min pædagogiske hverdag.

 

”Lær mere om MAD”                                  ”Lær mere om VERDEN”                     ”Lær mere om KROPPEN”

Mad spillet indeholder                                Verdens spillet indeholder:                   Krops spillet indeholder:

  • Vendespil                                             * Vendespil                                               * Vendespil
  • Fiskespil med madvarer                   * Battlekort med dyr                              * Gættespillet
  • Kategorispil                                         * Battlekort med verdensdele              * Hyggekort de stille
  • Hyggekort                                            * Hyggekort                                             * Hyggekort de vilde
  • Snakkekort                                          * Snakkekort                                            * Snakkekort

 

Alle tre spil er fantastiske, de er i et lækkert design, samtidig med at de er praktiske. Mine kort har klaret både leverpostej, kaffe, og mayo, og de er stadig flotte. Billederne er smukke og ligner ikke noget jeg har set før. Børnene finder dem magiske og udviser stor interesse for de forskellige design. Manualerne er så nemme, at børn fra 1 klasse kan læse dem og forklare reglerne til andre børn.

Læring er en fælles interesse, hos mange børn. En af grundene er at børn er udstyret med naturlig nysgerrighed på omverdenen. Spillene er med til at skabe stor mulighed for at tilegne sig ny viden og samtidig lære på en ny måde. Jeg har brugt alle spillene med børn i alderen 3-12 år og alle elsker når jeg hiver de små poser op af tasken.

Spillene ”Lær mere om mad” og ”lær mere om verden”, har jeg haft i lidt over et år og både jeg og børnene elsker dem. Jeg har gjort brug af kortene i både UUV/USO timerne, hvor børnene har spillet, både med og uden voksenstyring.  Udover det har jeg altid et sæt kort med i tasken, det har været fantastisk når vi har været på tur, og ventet på bussen, eller siddet i bussen kl. 16 på vej tilbage.

Børnene fik ideen til, at lave ekstra kort til spillene, og har i samarbejde med hinanden lavet flere billeder til vende spillene. Nogle børn har lavt forskellige typer verdens kort,  som de har ud smykket med ny viden.

Spillene er oprindeligt lavet til familien, der hjemme og der bruger jeg da også mine kort, når gudbarnet er på besøg. Det skaber hygge, ro og samtaler, samt giver mulighed for at skabe nye lærings rum. Jeg har haft kortene med på restaurant, hvilket har været en kæmpe succes. Jeg tænker også, at medbringe kortene næste gang vi skal på en lang bil eller flyvetur, for der er mange gode timer i de forskellige lege.

 

Det her er fra mig til jer.

Christina og Louise, babes, tak for jer. Tak for at skabe spil der giver mening at bruge. Tak for at skabe mulighed for dialog, viden og sprog tilegnelse og udvikling. Tak for at skabe spil, der giver mulighed for fælles leg, der er med til at skabe nye legerelationer, venskaber og et fælles sprog.

Det her er fra børnene:

Barn 1. “Jeg har tegnet nogle af kortene på pap, for så kan jeg tage dem med hjem og spille dem med min storebror“.

Barn 2. “Jeg har lært rigtig meget om verden og om dyrene der bor i den“.

Barn 3. “Det er de bedste spil og jeg har ønsket mig dem i julegave“.

Barn 4. “Jeg elsker vendespillet for figurerne ser så søde ud“.

Barn 5. “Hver gang vi spiller husker jeg nye ting. Jeg fortæller min mor og far de nye ting jeg har lært, for at hjælpe dem med at blive klogere“.

Barn 6. “Når man spiller spillene bliver man klog på en anden måde end i skolen. Jeg kan ikke huske det hele fra matematik, men jeg ved mega mega meget om dyr“.

Barn 7. “Tak til de to damer som har lavet spillene. Igennem spillene har jeg fået nye venner og vi elsker mest spillet med maden. Hvis du taler med dem, må du gerne sige de skal lave et med kroppen“.

Efter vi har brugt spillene, sidder jeg en dag  med alle børnene, de bliver enige og har dette ønske:

”Vi ønsker os et spil om kroppen, havet og solsystemet”.

Kroppen er lige gået i opfyldelse og nu krydser vi alle fingre, for at de to sidste ønsker også gør.

——————————————————————————————————————————————————————

Fra børn (og fulde folk) skal man høre sandheden, og jeg har ikke tal på hvor mange gange børnene har sagt:

”Kom nu, vi bliver så kloge af spillene fra posen”.

——————————————————————————————————————————————————————

Har du børn eller arbejder du med børn, så anbefaler jeg dig at tage et kig forbi www.designedlearning.dk

 

 

XoXo

Sidse

Instagram: denkreativepaedagog

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drillenissen er på spil igen.