Team Rynkeby Vestegnen - Alpe D’Huez

She

Dedikeret til Cocco.

Tak for dig min skat. 

Tak for dine ord.

Tak for “She”.

 

Igår sad jeg, i et tog på vej mod Aarhus. Det er første gang i 5 år, at jeg har taget toget alene. Der er ikke mange ting, som ville kunne få mig til det. Jeg hader at tage toget. Det påvirker min angst helt vildt. Jeg ville ti-tusinde-millioner gange hellere kører i bil. Det påvirker min angst endnu mere, at skulle tage toget alene. Heldigvis kørte A mig til station og forsikrede mig om, at hvis jeg virkelig ikke kunne tage toget så ville han hente mig. Han ville have telefonen på lyd hele dagen og hvis der ikke var andre udveje kunne jeg altid tage en taxi. Han forsikrede mig om, at intet af det var nødvendig. fordi jeg var stærk og modig og derfor nok skulle klare det hele. Det gav mig ro i maven. Det gav mig troen på mig selv. Det skubbede mig det sidste stykke ud over kanten, derud hvor jeg udfordre mig selv og angsten.

Jeg havde ikke angst i togturen mod Aarhus. Jeg var spændt og havde sommerfugle i maven, men ingen angst. Jeg nød turen, roen og jeg fik faktisk mediteret en masse. Den var også møg hamrende kedelig til tider. Alt det jeg havde planlagt jeg skulle lave, nåede jeg ikke. Jeg kiggede bare ud af vinduet og lod mig forfører af naturen og roen.

Det, det hele handler om, er en bog jeg har læst (mange gange). Bogen hedder “She”. Den er skrevet af den mest fantastisk kvinde, Cocco. Jeg har fulgt Cocco på Instagram siden jeg gik ned med stress i 2018. Det der fangede mig, var en kvinde som talte så ærligt om psykisk og fysisk vold, om healing og om at finde troen på sig selv. En dag er der en story om bogen “She”. Omslaget fanger mig med det samme. Den er helt sort, og med små guld bogstaver står der “#She
Jeg håber det når ud til hende i tide”.
Jeg ved godt inderst inde, at jeg må læse den bog. Den taler til noget dybt inde i mig. Jeg fortæller det til A og vi taler længe om bogen, men vi skal på ferie og jeg kan ikke bare bruge penge på en bog. Jeg husker det, som om, at jeg taler om den bog konstant. Til sidst siger A, at nu køber jeg den bog. Men vi skal på ferie, kan jeg overhovedet få den inden ? Jeg skriver til Cocco, der ikke har flere bøger. Indeni mig bliver jeg vred, der er noget ved den bog, som jeg bare må føle/læse/mærke. Der går ikke længe, også modtager jeg den bedste besked, Cocco har fundet en ekstra bog. Hun sender den med ekspress post og den kommer i min postkasse dagen før vi kører på ferie. Jeg begyndte at læse bogen, da den kom ind af døren. Og jeg slap den ikke. Jeg læste den i bilen på vej mod Frankrig, under frokosten, aftensmaden, den var i min taske hele tiden. A var en meget tålmodig mand i den periode. Det viser også en del lille del af vores forhold og hvorfor det fungere så godt som det gør. Vi giver plads til hinanden og jeg er evig taknemlig for, at jeg fik lov til, at læse min bog igen og igen.

Inde i bogen er der to helt sorte sider, da jeg når dem, forstår jeg dem ikke. Hvorfor er der to helt sorte sider i en bog. Det er sku mærkeligt. De gør noget mærkelig indeni mig. Jeg bliver ked af det, lettet, modig, stærk, bedrøvet, ulykkelig og lykkelig. Jeg snakker med A om at jeg ikke forstå dem, han siger: “Så må du kigge på dem til du finder ud af det”. Jeg kiggede på de sorte sider i 3 timer. 3 fucking timer, mens jeg sad på en strandstol i Italien. 3 timer med en masse tankemylder. Lige der, på stranden, på liggestolen i Italien begyndte en ny healing. De to sorte sider, er mine yndlings sider i hele bogen, de viste mig mørket, de startede min nye healing, de viste mig at alt var okay og at jeg nok skulle komme ud på den anden side. Jeg fandt mig selv i mørket. Jeg fandt alt det, jeg var bange for også tog jeg et valg. Jeg valgte lykken. Og livet. Og kærligheden. Det skulle tage flere måneder før jeg var klar til, at dele historierne fra mit eget mørke. Du kan læse: mød mig i mørket her og jeg drukner her.

Bogen i sig selv er ikke som nogen andre bøger jeg har læst, og jeg har sku læst en del. Den er så gennemtænkt og smukt udført, at det rør mig til tårer. Den viser styrke, guider og føles som ens bedsteveninde. Det er ikke bare en bog, det er en “She”. Hun skal ikke forstås, hun skal føles. Hun skal mærkes og elskes. Hun er et talerør og en stilhed. Hun er alt. Ren magi. Hun er unik.

For ti dage siden, delte Cocco en story. Hun havde brug for kvinder, der ville hjælpe hende med, at dele budskabet om hende bog. Det ville været ligesom et interview, bare som et fællesskab. Det skulle filmes, så andre kunne se de muligheder bogen giver.  Jeg skrev i sekundet videoen var færdig. Det er det vildeste. Jeg sad bare og ventede på hendes svar. Det følte som en evighed, men var nok nærmere et par minutter, det var er stort rungende ja. Så startede mine tåre, jeg græd af lykke. Jeg vidste at jeg skulle tage det næste skridt i min healing.

Igår mødte jeg kvinden bag bogen. Kvinden bag de ord der har fyldt mit hoved med kærlighed, ærlighed, healing og tro. Det var magisk.
Samtidig mødte jeg fire andre modige og stærke kvinder. Aldrig i mit liv havde jeg troet, at jeg skulle mærke følelsen af en fællesskab så hurtigt. Jeg ville tage togturen tilbage imorgen, for at sidde sammen med de kvinder igen. Det der skete, er svært at beskrive og alt for intimt. Kvinder der støtter kvinder er så smukt, det er ren magi. Og det var hvad der skete igår, i en lejlighed, i Aarhus. Det var smukt.

6 kvinder i et rum.
6 kvinder der skabte magi sammen.
6 kvinder som ikke dømte hinanden.
6 kvinder der brød tabuer.
6 kvinder der græd.
6 kvinder der grinede.
6 kvinder der lyttede.
6 kvinder der talte.
6 kvinder som fandt styrke i hinanden.
6 kvinder der forstod vigtigheden af at kvinder skal stå sammen.
6 kvinder med intentionen om, at søge hjælp og hjælpe andre.
6 kvinder med er fælles mål.
6 kvinder fuld af magi.
6 kvinder.

XoXo
Sidse.

 

2 kommentarer

 • Susanne

  Helt fantastisk , bliver meget nysgerrig efter at hører hvor jeg får fingeren i den bog. ? ❤️Jeg mangler i mit liv en gruppe kvinder der har angst . Knus Sanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Denkreativepædagog

   Du kan finde den hos cocco_spirit på Instagram ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Team Rynkeby Vestegnen - Alpe D’Huez