Jeg forstår det virkelig ikke..

Bil aktiviteter

 

Jeg har i løbet af den sidste uges tid, set flere IG storys, med forældre der frygter de lange bilture og flyveture der kan være forbundet med, at skulle på ferie. Flere gange har jeg tænkt tilbage på, alle de bilture jeg har været en del af. Jeg elsker at kører i bil. Faktisk er det mit foretrukne transportmiddel. Jeg elsker, at sætte mig ind og bare kører. Da jeg var barn, havde jeg heller ikke noget i mod det. Turen var lang, men det var (næsten) altid en fest, at kører på ferie. Vi hørte altid musik, legede lege eller hørte historier.

Her er mine ynglingslege. Nogle er nemme og behøver ikke remedier, andre har brug for lidt.

Leg 1. Gæt et dyr
En person vælger er dyr (inde i sit hovede), og giver ledetråde, men de andre prøver at gætte det.
For eksempel.
Det er er lille dyr. Det er sort. Har mange ben. Kan kravle. Kan ikke lide vand. Vip kan ikke lide dem. Svar: en edderkop.
Gode og nemme dyr til denne leg:
Edderkop, slange, løve, giraf.

– En gang legede jeg den med lille A – det er min fætter, som faktisk ikke er så lille, men nærmere 1.90. Men når der er tre i familien der hedder A, så er der lille A (fætter), mellem A (grandfætter) og store A min mand. Nå men, ham gider jeg ikke lege legen med, han er lidt crazy. Vi brugte en gang flere timer på, at gætte at det var en næsehornsbille han tænkte på. Ungen var 5 år, hans mor og jeg var ved, at give op så mange gange. Til sidst gav vi fortabt.

Leg 2: “jeg ser noget..”
Så er der legen : “jeg ser noget..” den er oprindelig fra filmen “Bjørne brødre”. Til at starte med, var det lidt en joke, for vi så kun noget grønt – træer. Men det har udviklet sig.
For eksempel: jeg ser noget grønt. Jeg ser noget Hvidt. De andre i bilen gætter.

Leg 3: historier
Jeg elsker, når min mor har læst historier for os i bilen. Jeg kan desværre ikke selv læse og kører, men her er en lydbog altid en god ide. Jeg anbefaler: ” lige børn leger bedst”. Man kan købe bogen hos: Forlaget Carlsen. Den indeholder cd’er med historierne. Historier er skide sjove, for både børn og voksne. Min ynglings historie er : “Indianer prinsessen himmalayla”.

Leg 4: tælle biler. 
Tælle biler: Alle børn vælger en farve, og så tæller man antallet af modkørende biler i den pågældende farve. Den, der først når eksempelvis 50, vinder.

Leg 5: bedstemors taske
En person starter med at sige: ‘Min bedstemor tog på ferie og i tasken pakkede hun …’ Hver person skal gentage sætningen før vedkommende finder på en ny ting og desuden huske alle de ting, der er blevet nævnt i forvejen.

Leg 6: små gaver. 
Medbring en slags pakkekalender, så børnene får en lille gave eller overraskelse hver gang, I har kørt eksempelvis 200 kilometer eller en i time til en flyve tur. Det kan være tusser og papir, en lille lego ting, kinder æg. Det er super smart, at pakke tingene i en lille børnekuffert, så der ikke er noget som bliver væk.

Leg 7: fælles historie
Man skal lave en fælles historie, der går på runde. Hver person laver en sætning også er det den næstes tur. – skriv eventuelt historierne ned, så kan de bruges som godnat historie.
For eksempel. 1 person: Nu skal i hører historien om Birger. 2 person: Birger var en blød lille kanin. 3 person: der boede på toppen af Rundetårn

Leg 8: ipad. 
Husk lige stik og strøm på iPads.
Spørg børnene hvilke film de kunne tænke sig, at se på turen og download dem i forvejen.
God ide at hente/købe nye spil, det giver lidt ekstra ro når man skal koncentrer sig ekstra meget om noget nyt.

Leg 9: gæt en melodi. 
En i bilen skal nynne/fløjte/tromme en melodi, som de andre skal gætte.
Hvis man er lidt tjekket kan man have hører telefoner med, og hører en sang der, mens man nynner.

Leg 10: dummeste undskyldninger.
Jeg troede aldrig jeg skulle skrive det, for jeg er selv så mega træt af det. Men hør Chris og chokolade fabrikken. Vi hørte den såååå mange gange, da jeg var lille. Også bagefter legede vi, Chris og Chokolade fabrikken. Hvem kan finde på den dummeste undskyldning.

Jeg elsker, at lege og A og jeg gør det også ned igennem de forskellige lande vi kører igennem. Noget af det jeg elskede, altså som i ELSKEDE, var når min moar vidste mig hvor vi var på kortet. Så tog hun fingeren og sagde, tøf tøf tøf tøf, fra hvor vi startede og til hvor vi ca var nået til og hvor langt vi havde tilbage. Så ELSKER jeg, at kører med min far, for han kan altid fortælle en historie om en mark/mølle/Å/bakke. De historier fortæller jeg selvfølgelig videre til A.

 

Jeg håber, at du kunne bruge nogle af legene.

XoXo

Sidse

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg forstår det virkelig ikke..